Kamerverhuur

Studentenkamers Paramaribo verhuurd kamers, appartementen, studio’s en huizen op verschillende locaties in Paramaribo voor elk type budget. Wij selecteren onze huizen op locatie, kwaliteit en comfort. In totaal bemiddelen we 17 kamers in drie huizen. Ons eigen kantoor is gevestigd aan de Richardstraat 13 (vlakbij Kwattaweg en de Kernkampweg). Wij hebben contactpersonen in zowel Nederland als in Suriname.

Beschikbaarheid

Heb je interesse in een kamer, studio of appartement vul dan ons reserveringsformulier in. Wij laten binnen 24 uur weten of de kamer beschikbaar is.

Fietsverhuur

De fietsende stagiaire is haast niet meer weg te denken uit het Surinaamse straatbeeld. Dagelijks leggen vele stagiaires kilometers af naar werk, huis en het stadshart. Niet geheel onlogisch, het is de makkelijkste en goedkoopste manier om je te verplaatsen in Paramaribo. Wij verhuren fietsen voor slechts € 20,- per maand. De borg bedraagt € 75,-. De fietsen zijn op te halen bij ons hoofdkantoor aan de Richardstraat.

Autoverhuur

Er zijn diversen autoverhuurbedrijven, zoals Avis en de andere bekendere multinationals. Voor low-budget huur van auto’s kun je Lorjo Autoverhuur bellen 8722605. Kijk altijd goed naar de huurvoorwaarden. Je hebt je Nederlandse rijbewijs EN een internationaal rijbewijs nodig om te mogen rijden in Suriname. In Suriname is het verkeer links rijdend, dus let goed op! Controleer of je reisverzekering up to date is en dat rijden in het buitenland meeverzekerd is.

Taxiservice

Onze vaste taxichauffeur is Kevin. Hij verzorgt al onze airport services tegen een gangbaar marktconform tarief van € 32,50 per enkele reis. Kevin is betrouwbaar en punctueel en kent al onze locaties en organisatie, dus geen onduidelijkheden bij aankomst.Verder zijn er diverse taxibedrijven in de buurt van de verschillende locaties. Taxi Mavis (standplaats bij AZP) heeft een spaarsysteem waarbij je bij een bepaald aantal punten een gratis belkaart kan krijgen. Indien je in de stad een taxi neemt, zorg ervoor dat je altijd de prijs van tevoren afstemt. Dit om misverstanden te voorkomen. Zoals in vele landen kan er vrijwel altijd onderhandeld worden over de prijs van een rit. Wij adviseren je om een vast taxibedrijf te kiezen, dit scheelt behoorlijk wat SRD’s in the long run.

Openbaar vervoer

Er zijn verschillende busdiensten in Paramaribo, waaronder de Particuliere Lijnbus Organisatie en de Staatsbusdienst. Door geheel Paramaribo rijden bussen tussen circa 05:00 en 24:00. Er is geen vaste dienstregeling en naast zichtbare haltes zijn er ook minder duidelijke haltes. In principe kan je overal in- of uitstappen. Sommige bussen zijn voorzien van nummers en andere van letters: 
PK is de lijn Paramaribo-Kwatta

PN is de lijn Paramaribo-Nickerie

PSB is de lijn Paramaribo-Santo Boma

PM is de lijn Paramaribo-Moengo

Voor meer informatie over de staatsbussen is verkrijgbaar bij de Staatsbusdienst (de Nationaal Vervoer Bedrijf n.v. Suriname) aan de Heiligenweg (472450).

Link: NVBN